<b>Tabule</b><br /><br />1 szkl. kaszy kuskus<br />1 zielony ogórek<br />1 czerwona papryka<br />1 cukinia<br />Sok z 1 limonki<br />4 łyżki oliwy<br />1/2 łyżeczki kuminu<br />5 łyżek sosu sojowego<br />1 płaska łyżeczka miodu<br />2 doniczki kolendry<br /><br />Kuskus mieszamy z kminkiem rzymskim czyli kuminem, pokrojoną w kostkę papryką, cukinią i ogórkiem bez gniazd nasiennych, następnie zalewamy wrzątkiem tak, aby zakrył kaszę i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie dodajemy oliwę, sos sojowy, sok z cytryny, miód i kumin. Całość mieszamy, na koniec dodajemy posiekaną kolendrę<br /><br /><b>Tortilla pszenna/ kukurydziana</b><br /><br />Mąka 300g<br />Woda ciepła 150ml<br />2 łyżki siemenia lnianego<br />2 łyżki otrębów pszennych lub żytnich<br />4 łyżki sosu sojowego jasnego<br />1/2 łyżeczki proszku do pieczenia<br /><br />Mąkę, otręby i siemię lniane mieszamy w misce i zalewamy ciepłą wodą wymieszaną z sosem sojowym.<br />Zagniatamy masę na gładkie ciasto i formujemy kulki, następnie oprószamy mąką i wałkujemy cienkie na 0,5mm placki, które smażymy na suchej rozgrzanej patelni po 30sek z każdej strony.<br /><br />4 piersi z kurczaka grillowane<br />2 op roszponki<br /><br /><br /><b>Pasta z fasoli</b><br /><br />2 puszki czerwonej fasoli<br />1 strączek chilli<br />4 łyżki keczupu<br />4 łyżki sosu sojowego<br />1 pęczek posiekanej kolendry<br />1/2 posiekanej cebuli<br /><br />Fasolę odcedzamy i miksujemy z keczupem i sosem sojowym, następnie dodajemy wszystkie posiekane składniki i dokładnie mieszamy, odstawiamy na 30 min<br /><br /><br />