CIASTO JOGURTOWE Z MALINAMI 1 kostka masła 4 jaja 1 szkl. cukru 2 szkl. mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl. Jogurtu naturalnego 1 cukier waniliowy Maliny około 400 g Kruszonka: 100g mąki 50 masła 50 cukru Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową. Rozpuszczamy masło, odstawiamy do ostygnięcia. Przesiewamy make z proszkiem do pieczenia. W oddzielnej misce ubijamy jajka z cukrami. Gdy masa jest już puszysta, stopniowo, po jednej łyżce dodajemy przesiana mąkę, następnie powoli, stopniowo wlewamy ostudzić masło, miksując na najniższych obrotach. Dodajemy jogurt, delikatnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem lub smarujemy masłem i opruszamy mąka. Wlewamy masę do formy, na wierzchu układamy owoce i posypujemy kruszonka. Pieczemy w 180° około 35min