Dorada pieczona z warzywami Składniki dla 2 osób: Dorada 2 szt. (cała ) Papryka żółta 1 szt. Seler naciowy 1 szt. Cukinia 1 szt. Pomidor koktajlowy na gałązce Cebula szalotka 3 szt. rozmaryn świeży pieprz Dressing: Oliwa z oliwek 5 łyżek Natka pietruszki 1 pęczek Czosnek 2 ząbki Musztarda francuska z gorczycą Wędzony ser 0,1 kg Ocet jabłkowy 1 łyżka pieprz Sposób wykonania: Rybę przygotowujemy w łuskach, bez soli. Wkładamy do zimnego naczynia, włączamy źródło ciepła. Czekamy aż wskazówka znajdzie się na zielonym termokontrolerze, wtedy wyłączymy i pozostawiamy rybę na około 10 minut. Uwaga- ryby nie należy przewracać na drugą stronę. Słodkie ziemniaki umyć i ugotować do miękkości. Przygotować dresing do ziemniaków.