Ciastka migdałowe z lukrem korzennym Składniki:50 g migdałów w płatkach Bakalland 2 szklanki maki pszennej 1 szklanka brązowego cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli 4 jajka 900 g jogurtu naturalnego kostka roztopionego masła 3-4 goździki 1 szczypta cynamonu 300 g cukru pudru 100 ml mleka Przygotowanie:Cienką warstwę migdałów rozsypujemy na blaszce i prażymy w piekarniku w temp. 200 stopni na rumiany kolor. Następnie odkładamy garść migdałów do dekoracji, resztę mielimy. Składniki suche i mokre mieszamy oddzielnie. Następnie łączymy obie masy i mieszamy do uzyskania jednolitej lepkiej papki. Masę przekładamy do foremek piernikowych, posmarowanych masłem i posypanych bułką tartą i ułożonych na papierze pergaminowym. Wyłożoną masę wyrównujemy nożem i pieczemy w temp. 180 stopni przez 20-25 min do zrumienienia. Mleko gotujemy z cynamonem i goździkami, studzimy i mieszamy z cukrem pudrem. Ciastka dekorujemy gotowym lukrem i posypujemy prażonymi migdałami.