<b><u>Smażony makaron Pho brązowy z kurczakiem i bok choy </u></b><div><b> Składniki: </b></div><div> makaron Pho brązowy 60 g </div><div> kurczak 150 g </div><div> 4 sztuki bok choy </div><div> 3 gałązki kolendry </div><div> 3 ząbki czosnku </div><div> jajko </div><div> kiełki </div><div> 3 łyżki stołowe oleju </div><div> sól, cukier, sos rybny, pieprz </div><div><b> Przygotowanie: </b></div><div> Makaron trzymamy w ciepłej wodzie przez 15 minut by zmiękł. Kurczaka kroimy w plastry i przyprawiamy czosnkiem, pieprzem, solą i sosem rybnym. Bok choy myjemy i odsączamy. Rozgrzewamy patelnie, dodajemy olej, potem posiekany czosnek, pół jajka, następnie kurczaka, makaron i na końcu bok choy. Doprawiamy szczyptą cukru, soli, dodajemy sos rybny. Podajemy na talerze dekorując na górze kiełkami. </div>