Klopsiki w sosie pomidorowym Składniki dla 2 osób:Mięso mielone wieprzowe-wołowe 0,2 kg Czosnek 2 ząbki Cebula biała 2 szt. Pomidor 4 szt. Jaja 2 szt. Pietruszka nać 1 pęczek Bułka tarta 0,1 kg Ser żółty 0,1 kg Mąka Liść laurowy Ziele angielskie Olej rzepakowy Rozmaryn Sposób wykonania: Mięso mielone doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy jaja oraz odrobinę namoczonej bułki tartej. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy i formujemy małe kulki. Obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podlewamy wodą dodajemy koncentrat pomidorowy. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz rozmaryn. Całość dusimy do momentu aż zgęstnieje. Posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku na około 10 minut w 180 st. C.