Grillowana pierś z kurczaka podawana na cukinii z musem z zielonego groszku Składniki: Pierś z kurczaka Cukinia Zielony groszek Sól, pieprz, czosnek Oliwa z oliwek Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek sok z połowy cytryny 2 łyżki posiekanej kolendry 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Przygotowanie:Marynować ok. 1 godziny. W między czasie ugotować w lekko osolonej wodzie zielony groszek przez 15 min. Następnie przetrzeć przez sitko. Otrzymany mus doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i oliwą z oliwek. Pozostawić do ostygnięcia. Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie paski i posmarować oliwą. Pierś wyjąć z marynaty, położyć wraz z paskami cukinii na rozgrzanym ruszcie. Grillować na złoty kolor. Paski cukinii ułożyć na półmisku, na to pierś z kurczaka i na wierzchu udekorować musem z zielonego groszku.