Spring Rolls z wędzoną piersią z kaczki i dessingiem pomarańczowym Składniki: 1 wędzonej pierś z kaczki pokrojone w cienkie plastry Papier ryżowy 1 młoda marchewka obrana i pokrojona w zapałkach 2 ogórków gruntowych obranych i pokrojonych w zapałkach Oliwa z oliwek Sok + skórka tarta z ½ pomarańczy Kilka liści sałat Listki mięty i natka pietruszki Sól, pieprz Przygotowanie: Mocz po jednym placku ryżowym w gorącej wody przez 2 sekundy, aby je zmiękczyć. Na środek każdego placka ułóż w rzędzie: po 3 plasterków kaczki, kilka zapałek marchewki i ogórka, listki mięty i natkę oraz 2 liście sałat. Zostaw 3 puste brzegi (po 5 cm z każdej strony). Zawiń jeden z bocznych pustych brzegów, następnie dolny i drugi boczny brzeg i zwiń ciasno. Zrób vinaigrette z sokiem pomarańczy i oliwy z oliwek. Podawaj spring rollsy z vinaigrette.